aziegek.reismee.nl

Over ons/onze reis

Hallo!


Leuk dat jullie ons weblog over ons Aziatisch avontuur bezoeken. Dit is onze eerste grote trip, maar hopelijk niet de laatste... sorry pa en ma's!


In 2004 gingen we voor het eerst samen op vakantie en vanwege geldgebrek moest het een goedkope vakantie worden. Dicht bij huis zou een korte vakantie nog best duur worden. Thailand was goedkoop wisten we en toen we ook nog een goedkoop vliegticket vonden, was de keus snel gemaakt. Maar je gaat niet voor 8 dagen naar Thailand, dus hebben we er maar een kleine 4 weken van gemaakt en het was geweldig! Het was zo leuk, dat de tijd onwijs snel voorbij vloog en we na 4 weken het idee hadden amper een week onderweg te zijn. En we eigenlijk nog helemaal niet naar huis wilden!


En zo ging het ook in 2006 na 4 weken India en in 2008 na 4 weken zuid Thailand. Conclusie: we moeten gewoon langer op vakantie gaan! Maar hoelang dan en welke landen? Zuid-Oost Azië was meteen al duidelijk en onder het motto 'als je het doet, moet je het goed doen' wilden we een jaar!


Daar zijn we dus nu, bijna 4 maanden onderweg en het is fantastisch! Ook nu vliegt de tijd! Als we bedenken dat we al op 1/3 van ons geplande jaar zijn, dan schrikken we ons rot en spelen we al wel met de gedachte om toch maar ietsje langer te blijven... Een jaar is ook eigenlijk veel te kort voor al die mooie landen als India, Bangladesh, Nepal, Tibet, China, Indonesië, Myanmar, Laos, Cambodja en Viëtnam!


En als we dan al deze landen gezien hebben, weten we ook al wat we nog meer willlen doen: De transiberië express naar Mongolië! Daar rondtrekken en verder reizen naar noord China, over de muur willen we toch ook minstens één keer gelopen hebben. En dan natuurlijk naar Korea! Als taekwondoka's mogen we dat niet overslaan. Japan staat ook zeker nog op ons verlanglijstje! Maar aan gezien deze trip wat duurder is, moeten we nog wel eerst naar huis om weer wat geld te verdienen, voor we aan ons volgende avontuur gaan beginnen.


Dromen en wensen genoeg! Maar nu eerst genieten van Zuid-Oost Azië!


We wensen jullie veel leesplezier en hopelijke genieten jullie een beetje mee van alles wat wij meemaken.


Rogier & Elske